دمپایی و تاریخچه استفاده از آن

28 دی 1402

...

برای کلمه دمپایی (Slippers) در فرهنگ فارسی معین دو معنی آمده، یکی به معنای کفش راحتی که در خانه به پا می‌کنند و دیگری به معنی آن چه که دمِ پا یا دمِ در گسترند. بد نیست بدانید، ایرانیان از قدیم الایام از انواع بافته‌ها، چرم، پوست، چوب و استخوان، پاپوش‌های زیبایی می‌دوختند.

آن‌ها پابرهنه راه رفتن را بد می‌دانستند و اگر کسی توان مالی داشت و کفش و لباس برای خود و خانواده‌اش تهیه نمی‌کرد، مرتکب گناه بزرگی می‌شد و در جامعه مورد نکوهش قرار می‌گرفت. کلمه‌ی دمپایی شامل مترادف‌هایی از جمله، پاچپله، پای افزار، کفش و نعلین است.

دمپایی قرن‌ها پیش، در آن طرف مرز‌های ایران توسط رومیانی که به فواید استفاده از دمپایی و صندل پی‌برده بودند، در انواع پیشرفته‌تری ساخته شد، که خود به آن‌ها کالسیوس می‌گفتند. این صندل‌های جدید در دو طرف خود درز‌هایی داشتند و بند‌ها را در جلو به هم گره می‌زدند.

در یونان باستان نیز که به اهمیت استفاده از دمپایی و صندل پی‌برده بودند، با استفاده از شاخ و برگ گیاهان صندل‌های منحصر به فردی می‌ساختند. امروزه پای‌افزار‌ها در انواع: جلو بسته، جلوباز، لا‌انگشتی، خزدار و معمولی ساخته می‌شوند، که می‌توان برای پوشیدن در خانه روی فرش و خارج از خانه از آن‌ها استفاده کرد.

تاثیرات استفاده از دمپایی بر سلامت بدن و پا

دمپایی نیز مانند هر وسیله‌ی دیگری دارای مزایا و معایبی است که در ادامه بیشتر با آن‌ها آشنا می‌شویم:

۱- بیشتر صندل‌ها و دمپایی‌های موجود در بازار مناسب پا نبوده و کف آن‌ها مانند یک سطح سخت غیرطبیعی است که هیچ ضربه‌ای را جذب نمی‌کند.

۲- پزشکان بر این باورند که پوشیدن دمپایی‌های نامناسب برای پاها، قسمت پایین کمر و ستون فقرات حتی بدتر از استفاده از کفش‌های پاشنه بلند است.

۳- همچنین بسیار می‌شنویم که پوشیدن دمپایی‌های لاانگشتی، برای سلامت پا مضر است، اما آیا می‌دانید دلیل آن مربوط به چیست؟

دمپایی انگشتی خطر ابتلا به عفونت‌های قارچی را در پوست پا افزایش می‌دهد.

از آن‌جایی که در دمپایی لا‌انگشتی هیچ حمایتی از پا نمی‌کند، باعث حرکت غیر طبیعی پا و ایجاد درد در مچ پا و ران می‌شود.

اگر برای مدت زمان طولانی دمپایی لا‌انگشتی به پا کنید، حتی ممکن است دچار درد کمر نیز شوید.

مزایا استفاده از دمپایی و صندل

درمقابل معایب دمپایی‌های غیر استاندارد، استفاده از دمپایی با کفی‌های طبی و قوس مناسب می‌تواند مزایای بسیار زیادی برای فرد داشته باشد.

یکی از مزایا استفاده از دمپایی و صندل این است که وضعیت پاها، مچ و قوزک پا را در حالتی قرار می‌دهد که از درد‌های احتمالی کمر و زانو جلوگیری به عمل می‌آورد.

یکی دیگر از مزایا استفاده از دمپایی و صندل ایجاد محرکی برای جریان خون مناسب در پاهاست. اگر از نوروپاتی دیابتی رنج می‌برید دمپایی و صندل طبی می‌تواند بهترین دوست شما در خانه و محل کار باشد.

از جمله مزایا استفاده از دمپایی و صندل مربوط می‌شود به افرادی که دارای خار پاشنه هستند. دمپایی‌های مخصوص خارپاشنه در قسمت پاشنه‌ی پا بسیار نرم بوده و از فشار به پاشنه که موجب درد می‌شود جلوگیری می‌کند.

برچسب ها:

آخرین اخبار

فرق بین دمپایی طبی و معمولی چیست؟ کدام را باید انتخاب کنیم؟

دمپایی طبی نوعی از دمپایی است که بر اساس اصول ارگونومی بدن و به‌ویژه شکل آناتومیک پا طراحی شده است


بررسی تخصصی دو مدل دمپایی خانگی هلما و هلیا از پارسی‌شوز

پاها، ستون بدن ما هستند؛ و آرامش آن‌ها در فضای خانه، به‌ویژه هنگام انجام کارهای روزمره، اهمیت بالایی دارد.


ست دمپایی خانگی با لباس راحتی: مدل‌های جذاب از برند پارسی‌ش

ست کردن دمپایی با لباس خانگی شاید برای برخی کم‌اهمیت به‌نظر برسد، اما در واقع بخش مهمی از سبک زندگی و احساس راحتی ما در خانه است.


چطور دمپایی مناسب برای قوس کف پا انتخاب کنیم؟

قوس کف پا یکی از ساختارهای کلیدی بدن برای حفظ تعادل، کاهش فشار وارده به مفاصل، و انتقال نیرو در زمان راه رفتن است.


معرفی ترندهای رنگی: زرد، صورتی، فیروزه‌ای و… برای فصل تابستان و بهار

رنگ زرد، به‌ویژه طیف لیمویی آن، یکی از پرانرژی‌ترین و محبوب‌ترین انتخاب‌ها برای فصل تابستان است


رنگ‌های پرطرفدار در دمپایی‌های زنانه و مردانه؛ از کلاسیک تا ترندهای جدید + ۱۰ مدل دمپایی که هر فروشگاه کفش لوکسی باید داشته باشد

با نگاهی به تنوع بی‌پایان محصولات در ویترین فروشگاه‌های کفش، به‌خوبی می‌توان دریافت که انتخاب دمپایی مناسب، تنها به راحتی آن محدود نمی‌شود


چگونه یک دمپایی شیک و راحت انتخاب کنیم؟

دمپایی‌ها جزو محبوب‌ترین انتخاب‌ها برای روزهای گرم سال هستند. چه در خانه باشید، چه بیرون، یک دمپایی مناسب می‌تواند هم راحتی را تضمین کند


اهمیت دمپایی طبی

اهمیت دمپایی طبی پای انسان یکی از ارگان­های مهم بدن است. در این قسمت از بدن استخوانی شاکله بیش از 500 ماهیچه ، تاندون و رباط موجود است که اجزای پا را به هم متصل کرده است.